Short Url Romanesc - TUTORIALE VIDEO

28.Jan.2021
Tutoriale video: 1. Prima utilizare ( prima oara pe site? ) 2. Verificarea statisticilor 3. LVU.RO si 2Performant    

Citeste mai mult

De ce sa folositi URL-uri prescurtate?

28.Jan.2021
De ce sa folositi URL-uri prescurtate? URL-urile prescurtare sunt foarte utile pentru companii, comercianti sau chiar utilizatori particulari. Sunt usor de gestionat, folosit si, sinceri sa fim, mult mai estetice decat linkurile lungi. Utilizatorii de Internet si potentialii clienti sunt mult mai tentati sa dea click pe un link scurt decat pe unul lung si intortocheat. In plus, URL-urile mai mici scad numarul de cuvinte dintr-o postare pe siteuri ca Twitter sau LinkedIn. Astfel, va puteti adresa unui public mai larg si puteti obtine mai multe clickuri si vizualizari folosind un numar redus de caractere intr-o postare pe Twitter sau LinkedIn. Haideti sa luam urmatorul exemplu de pe Droplr. Adresa de net a paginii Droplr pe care se vorbeste de comasarea Slack si Droplr este https://help.droplr.com/key-features/slack-droplr-integration. Acest link incape cu greu intr-o casuta de mesaj si este dificil de transcris. In orice caz, folosind lvu.ro, acest URL poate fi prescurtat in https://lvu.ro/tGaeS, un link mult mai usor de scris si vizualizat. In mod cert, o problema ce apare in urma acestei comprimari consta in faptul ca informatia de pe pagina web accesata nu mai este atat de evidenta. Din acest motiv, printre ofertele multor servicii virtuale de prescurtari URL se afla, contra cost, si linkuri personalizate ce iti cosmetizeaza brandul personal. Aceasta optiune este potrivita comerciantilor care doresc sa identifice reclamele cele mai eficiente si sa isi adapteze astfel linkurile la ele. La ce altceva mai sunt folosite linkurile prescurtate? Unele instrumente si aplicatii utilizeaza URL-uri simplificate pentru a transmite continut si informatie. De exemplu, Droplr genereaza un link scurt pentru fiecare captura de ecran, GIF sau captura video pe care o face un utilizator. Acest link poate fi apoi distribuit pe diverse platforme ca Slack, Intercom sau Discord, astfel aparandu-I utilizatorului o imagine in aplicatia Droplr sau directionandu-l in stocare. Droplr foloseste linkuri scurte pentru ca utilizatorii sa poata distribui usor si repede continut.

Citeste mai mult

Cum functioneaza reductorii URL?

28.Jan.2021
Cum functioneaza reductorii URL? Reductorii URL va redirectioneaza practic catre forma lunga a URL-ului.  Introducerea unui URL in bara de cautare trimite catre serverul web o solicitare HTTP de a afisa un site anume. URL-ul lung si cel scurt sunt doar niste puncte de plecare pentru un browser catre aceeasi destinatie. Exista cateva coduri de raspuns la redirectionarea HTTP, cautati-le pe cele care folosesc redirectionarea permanenta 301; celelalte tipuri de raspuns va pot afecta clasarea SEO. Un generator de linkuri scurte micsoreaza automat intrarile linkurilor. Acest URL comprimat se reorienteaza, fapt ce permite paginii web sa fie accesibila pentru mai mult de o singura adresa URL. Astfel, si URL-ul original, si cel prescurtat, vor directiona utilizatorul catre aceeasi pagina. Aceste linkuri scurte pot fi permanente sau pot sa expire dupa o anumita perioada, in functie de optiunile generatorului de URL-uri scurte. Din acest motiv este important sa va documentati ce reductor de linkuri va ofera solutiile personalizate de care aveti nevoie.

Citeste mai mult

De ce sa folosesti un reductor URL?

28.Jan.2021
De ce sa folosesti un reductor URL? Exista suficiente motive pentru care un reductor URL este recomandat atunci cand vrei sa distribui un link. Linkurile lungi si dezordonate arata suspect. Daca vrei sa te conectezi pe o pagina nu foarte la indemana de pe websiteul tau sau daca folosesti parametri UTM ca sa-ti centralizezi utilizatorii, un URL lung s-ar putea sa iti dea de furca. Linkurile prescurtate sunt mai usor de memorat. Pe langa beneficiile de functionalitate, un URL prescurtat este mai practic si usor de tinut minte. Daca, de exemplu, o publicatie doreste sa publice cererile de inscriere sub forma unui formular Google, ar fi complicat sa isi trimita solicitantii la https://docs.google.com/forms/d/1ezpZnYSA08L3nlsLzgjKToA76qKYgFpKzW5FMaKLoxI. Un link simplificat, de genul lvu.ro/submitRW ar fi mai usor de priceput si de retinut. Folositi linkul prescurtat pe carti de vizita, reclame tiparite sau semnaturi fizice. Daca oamenii il vor putea scrie in browser dintr-o simpla tastare, este foarte probabil sa castigati ceva traffic.

Citeste mai mult

Ce este un reductor URL?

28.Jan.2021
Ce este un reductor URL? Reductorii URL sunt instrumente care genereaza un URL unic, super scurt, ce va va redirectiona catre siteurile alese de dvs. Practic, ei simplifica URL-ul, facandu-l mai scurt. Noul tau URL simplificat va include adresa siteului si o combinatie de litere la intamplare sau puteti personaliza acest mini URL printr-un anumit cuvant.  De exemplu, daca vreau sa scurtez URL-ul https://www.emag.ro/supermarket/detergent-pudra-manual-8-spalari-cu-parfum-de-levantica-si-iasomie-400g-dero-32033/pd/D1R0FNBBM/  prin LVU.RO, acesta imi va genera https://lvu.ro/cR0rU . Linkul devine astfel mai scurt dar tot imi va oferi acces la detergentul de pe emag.

Citeste mai mult

Ce este un short url si la ce ne ajuta el ?

29.Dec.2020
Ce este un short url ? Short URL tool este un tool de scurtare a adresei URL. Utilizați instrumentul nostru pentru a scurta linkurile și apoi pentru a le partaja, în plus puteți monitoriza statisticile de trafic. LVU.ro va ofera posibilitatea de a prescurta linkurile de pe Instagram, Facebook, YouTube, Twitter, LinkedIn precum si de pe alte siteuri cunoscute; trebuie doar sa dati paste URL-ului lung si apoi sa faceti click pe butonul "Scurteaza URL". La ce ma ajuta un short url? Micsorarea URL-urilor este o metoda folosita In World Wide Web prin care un Localizator de Resurse Uniform este considerabil scurtat, reusind totusi sa va indrume catre pagina dorita. Acest lucru se realizeaza printr-o comanda ce coreleaza la Internet pagina ce contine URL-ul lung. De exemplu, URL-ul https://example.com/assets/category_B/subcategory_C/Foo/ poate fi redus la  https://lvu.ro/Foo iar prescurtarea https://en.wikipedia.org/wiki/URL_shortening poate fi adusa in forma https://lvu.ro/wiki .

Citeste mai mult