De ce sa folositi URL-uri prescurtate?

28.Jan.2021

De ce sa folositi URL-uri prescurtate?

URL-urile prescurtare sunt foarte utile pentru companii, comercianti sau chiar utilizatori particulari. Sunt usor de gestionat, folosit si, sinceri sa fim, mult mai estetice decat linkurile lungi.
Utilizatorii de Internet si potentialii clienti sunt mult mai tentati sa dea click pe un link scurt decat pe unul lung si intortocheat.

In plus, URL-urile mai mici scad numarul de cuvinte dintr-o postare pe siteuri ca Twitter sau LinkedIn. Astfel, va puteti adresa unui public mai larg si puteti obtine mai multe clickuri si vizualizari folosind un numar redus de caractere intr-o postare pe Twitter sau LinkedIn.

Haideti sa luam urmatorul exemplu de pe Droplr. Adresa de net a paginii Droplr pe care se vorbeste de comasarea Slack si Droplr este https://help.droplr.com/key-features/slack-droplr-integration. Acest link incape cu greu intr-o casuta de mesaj si este dificil de transcris. In orice caz, folosind lvu.ro, acest URL poate fi prescurtat in https://lvu.ro/tGaeS, un link mult mai usor de scris si vizualizat.

In mod cert, o problema ce apare in urma acestei comprimari consta in faptul ca informatia de pe pagina web accesata nu mai este atat de evidenta. Din acest motiv, printre ofertele multor servicii virtuale de prescurtari URL se afla, contra cost, si linkuri personalizate ce iti cosmetizeaza brandul personal. Aceasta optiune este potrivita comerciantilor care doresc sa identifice reclamele cele mai eficiente si sa isi adapteze astfel linkurile la ele.

La ce altceva mai sunt folosite linkurile prescurtate?

Unele instrumente si aplicatii utilizeaza URL-uri simplificate pentru a transmite continut si informatie. De exemplu, Droplr genereaza un link scurt pentru fiecare captura de ecran, GIF sau captura video pe care o face un utilizator. Acest link poate fi apoi distribuit pe diverse platforme ca Slack, Intercom sau Discord, astfel aparandu-I utilizatorului o imagine in aplicatia Droplr sau directionandu-l in stocare. Droplr foloseste linkuri scurte pentru ca utilizatorii sa poata distribui usor si repede continut.