Uneori, succesul adevărat se măsoară în zâmbete. Noi am atins succesul în cadrul celei mai recente ediții a CONIL Fest, Festivalul Integrării – Mama SuperEroina mea, organizat de Asociația CONIL. 1.500 de copii au urcat pe scenă, în lumina reflectoarelor, și au vorbit lumii prin limbajul universal al cântecului și dansului, al bucuriei și al firescului. La CONIL, firescul înseamnă să nu vedem diferențele dintre noi.

S-a încheiat cea de-a XXII-a ediție a Festivalului CONIL din această primăvară – un eveniment care a pus în mișcare peste 6000 de persoane: organizatori, artiști, antreprenori, comercianți, copii și părinți, jurnaliști și vizitatori.

Festivalul a avut loc în zilele de 4 și 5 martie 2023, la Circul Metropolitan București, și a celebrat Ziua Internațională a Mamei. Pe scena festivalului au urcat, cu zâmbetul pe buze, cu emoții, dar plini de curaj, copii tipici și cu cerințe educaționale speciale, copii din medii sociale defavorizate, copii aparte, dar cu o capacitate infinită de afecțiune și de acceptare a lumii din jur, exact așa cum este ea.

“Festivalul Integrării – Festivalul CONIL, este modul nostru de a transmite lumii că toți copiii sunt minunați și că acești copii – etichetați ca fiind “cu nevoi speciale”, sunt cu adevărat aparte. La CONIL nu există etichete. Ne străduim, în fiecare zi, să creem o oază de normalitate pentru toți copiii care ne calcă pragul și să le insuflăm convingerea – atât lor, cât și părinților lor – că există o șansă reală de dezvoltare, pentru ei. Noi, cei din echipa CONIL, ne-am unit motivațiile și credința și facem tot ce ne stă în putință pentru integrarea acestor copii în societate. De cele mai multe ori, lupta nu este în a-i convinge pe ei că au un loc printre noi – ceilalți, ci de a-i convinge pe ceilalți, oamenii normali, că acești copii au nevoie doar de empatie și afecțiune pentru a fi fericiți și motivați să se integreze”, a spus Adela Hanafi, fondatorul CONIL.

Un moment exceptional dăruit tuturor celor prezenți la eveniment a fost și spectacolul Școlii de dans românesc Larisa și Marin Barbu. Peste 400 de dansatori populari, copii, tineri și adulți au celebrat 23 de ani de la înființarea școlii printr-un spectacol magic oferit în beneficiul copiilor aflați în grija Asociației CONIL.

Dintre școlile și cluburile de copii, care au urcat pe scena festivalului, amintim: CONIL After School, Centrul Local Vinea Giurgiu, Fabis Dance, Liceul Teoretic Ioan Mețiu Zărnești,  Vibe Dance Buzau, Grădinița și Școala Gimnazială CONIL, Asociatia Hoffnung, Asociatia Culturala Comarnic, Scoala Gimnaziala 113, Studioul De Teatru Hodoronktronk, Gradinita Zuppy, Internat de tip social Domnita Balasa, Studioul De Teatru, Gradinita 191, Si Eu Pot, Zen Dance Studio, Dance World, Gradinita Pisicile Aristocrate, Școala pentru deficienți de vedere, Liceul Tehnologic Special numărul 2 și mulți, mulți alții..

Anul acesta, Asociația CONIL a organizat și Târgul Primăverii, un eveniment care a adus laolaltă comercianți și antreprenori și București, precum și membre AntrepreMAME – o comunitate deschisă de mămici antreprenor, care susține inițiativele de dezvoltare antreprenorială ale mămicilor.

Mulțumim tuturor susținătorilor acestui eveniment și, în special, tuturor susținătorilor activității Asociației CONIL. Ne revedem, cu drag, la următoarele evenimente!

Sponsori: Aqua Carpatica, Alka, Biofarm, TRANSAVIA, Asociația Șansa Ta, AVON, BIOFARM, Banca pentru alimente București, Fă Bine, Omfal Educațional, Sindicatul Fermierilor Patrioți, Asociația Casa Tuturor.

Parteneri media: București FM, AGERPRES , Radio Romania Actualitati, Radio 3 Net, Agenția de presă RADOR, Metropola TV, A7 TV, PR.1az.ro, Presa în blugi, Ziarul Pozitiv, Advertising4U, PRwave, E-femeia.

Contact media:

Liliana Uleia

Specialist comunicare

0766.395.799

Articol preluat de pe Comunicate de presa